PONENTS (2015)

Per llegir un resum de la ponència enllaça a la foto o el nom


Paco Abril
Paco Abril
(Homes Igualitaris – AHIGE, Universitat de Girona i UOC)

Sociòleg i activista dels homes per la igualtat. És professor a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. És president de l’associació Homes Igualitaris Ahige Catalunya. Les seves línies d’investigació són el gènere, les masculinitats, corresponsabilitat, paternitats i coeducació.
Contacte:  paakoabril@gmail.com


3_RitxarBaceteGonzalez
Ritxar Bacete González (Investigador de la Direcció de Política Familiar i Comunitària del Departament d’Ocupació i Polítiques Socials del Govern Basc)

Antropòleg, treballador social, Coach, especialista en gènere, masculinitats i paternitat positiva. Membre de la Xarxa d’Homes per la Igualtat. Coordina la Investigació “Implicació dels pares bascos en la criança: Impacte en la coresponsabilitat i el treball productiu” per a la Direcció de Família i Política Comunitària del Govern Basc en col·laboració amb la Universitat de Deusto.
Contacte: bacete@gmail.com


 

Nicolás Cabezas
Nicolás Cabezas (Grup d’homes Igualitaris de Sant Boi de Llobregat)

Educador Social , Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge (UB) i coach.  Treballo a l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat des fa més de 25 anys portant projectes de dinamització sòcio-cultural i participació ciutadana. A la actualitat treballo projectes relacionats amb la Transparència, Codi ètic  i la Consciencia a l’empresa.
Contacte: nicolascabezas@wanadoo.esÀngels Carabí
Àngels Carabí
(Universitat de Barcelona)

Va co-fundar el Centre de la Dona i Literatura, que va esdevenir una Càtedra UNESCO d’estudis de gènere en aquesta Universitat. Ha publicat àmpliament sobre escriptores americanes ètniques i és co-editora de la sèrie “Masculinity Studies: Literary and Cultural Representations” (Peter Lang). És editora internacional d’assessorament per a la revista Men and Masculinities (SAGE), i coordina la Universitat de grup de recerca amb seu a Barcelona sobre la construcció de noves masculinitats.
Contacte: acarabi@ub.eduStefano Ciccone
Stefano Ciccone
(Maschile Plurale, Universitat Roma Tor Vergata )

El seu compromís polític està marcat per un compromís especial sobre qüestions de gènere i la violència de gènere des d’una perspectiva masculina. Sobre aquests temes, va contribuir a la fundació de l’Association Maschile Plurale i va publicar el llibre “Essere Maschi. Tra potere e libertà” i molts altres assajos i articles. Llicenciat en Biologia, treballa a la Universitat Tor Vergata de Roma, on coordina la oficina de Transferència de Tecnologia. Està duent a terme la investigació de doctorat en sociologia a la Universitat de Gènova en la representació social dels homes en els processos de canvi en els rols i identitats sexuals.
Contacte: ciccone@uniroma2.itVanessa Cunha
Vanessa Cunha
(Universitat de Lisboa, ICS-ULisboa)

Investigadora a l’ Institut de Ciències Socials de la Universitat de Lisboa (ICS-ULisboa). Els seus principals temes d’investigació són la baixa fecunditat i l’ajornament; decisions sobre tenir fills i transicions; equilibri entre el treball-la família i la igualtat de gènere. Va coordinar el projecte de recerca The double postponement: men and women coping with childbearing intentions in their late 30s and early 40s (2012-2015) i ara participa en el projecte Men’s Roles in a Gender Equality Perspective.
Contacte: vanessa.cunha@ics.ulisboa.ptClaire Duncanson
Claire Duncanson
(Universitat d’Edinburg)

Professora titular de Relacions Internacionals de la Universitat d’Edimburg. Els seus interessos de recerca se centren en la intersecció de la seguretat internacional, la teoria d’IR i la política de gènere. Ha publicat àmpliament sobre els temes de masculinitats militars, les dones en les forces armades, gènere i la consolidació de la pau. Abans de la seva carrera acadèmica, va treballar per a una varietat d’organitzacions no governamentals de desenvolupament internacional i drets humans, entre elles Amnistia Internacional, Jubileu 2000 i Perspectiva Global.
Contacte: c.p.duncanson@ed.ac.ukErick Gómez
Erick Gómez
(UOC, Barcelona)

Llicenciat en Psicologia i Màster en Comunicacions, és un estudiant de doctorat en el Programa de Coneixement i Informació de la Societat (Universitat Oberta de Catalunya, Barcelona, Espanya). La seva recerca se centra en els cossos, identitats i representacions d’un mateix i la sexualitat en els llocs i aplicacions de cites HSH. Actualment està col·laborant amb el programa de Gènere i Diversitat del Ministeri de Drets Humans, a Manaus (Brasil), amb experiència prèvia en la missió de UNAIDS Equador, i amb població de joves en risc d’abús de drogues a la ciutat de Mèxic. És membre dels Mediaccions Grup de Recerca @ Cultura Digital (IN3).
Contacte: erick.gg.n@gmail.com


 

Sònia Guerra López
Sònia Guerra López (Ajuntament Sant Boi de llobregat)

Dona, feminista, experta en polítiques socials i gestió pública. Professora del Màster en Gestió dels Serveis Socials Locals de la UAB, és autora de diferents estudis sobre feminisme, polítiques d’igualtat de gènere, i gestió de polítiques públiques. Actualment treballa com a Directora de l’Àrea d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.
Contacte: sguerra@santboi.catJeff Hearn
Jeff Hearn
(Universitat de Örebro, Suècia; Universitat de Huddersfield, Regne Unit; i Hanken School of Economics, Finlàndia)

Jeff Hearn va estudiar a les universitats d’Oxford, Oxford Brookes i Leeds, abans del seu doctorat a la Universitat de Bradford. És un Membre Britànic de l’Acadèmia de les Ciències Socials; Professor Investigador Convidat a la Facultat d’Humanitats i Ciències Socials de la Universitat de Örebro, Suècia, amb base en estudis de gènere; Professor d’Investigació de Sociologia, Universitat de Huddersfield, Regne Unit; i Professor de l’Escola d’Economia Hanken, Finlàndia. La seva recerca se centra en gènere, sexualitat, violència, organitzacions i processos transnacionals. Els seus nombrosos llibres inclouen Men as Managers, Managers as Men (1996), Information Society & the Workplace (2004), European Perspectives on Men and Masculinities (2006), Managers Talk about Gender (2009), The Limits of Gendered Citizenship (2011), Men and Masculinities around the World (2011), Rethinking Transnational Men (2013), i Men of the World Globalizations, Transnational Times (2015). És co-cap de redacció de Routledge Advances in Feminist Studies and Intersectionality book series.
Contacte: Jeff.Hearn@oru.seTeresa Jurado
Teresa Jurado Guerrero
(UNED, Madrid)

Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per l’Institut Universitari Europeu de Florència i treballa com a professora i investigadora al Departament de Sociologia II de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), a Madrid. Les seves línies d’investigació se centren en l’estudi de les polítiques i estructures socials comparades i en les relacions familiars des d’una perspectiva de gènere. És co-editora i autora del recent llibre “Padres y madres corresponsable. Una utopía real. La Catarata, 2015”. És activista en la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció (PPiiNA).
Contacte: tjurado@poli.uned.esManuela Naldini
Manuela Naldini
(Universitat de Torí)

Sociòloga, professora agregada de Sociologia de la família, a la Universitat de Torí, Itàlia. Les principals àrees d’interès són: canvis en la família i la política social, comparatives de l’estat del benestar, estudis de gènere, problemes de conciliació treball-família, cura de nens, la transició a la maternitat i la paternitat. Ha publicat extensament sobre temes relacionats amb el benestar de l’estat, l’atenció i les polítiques i canvis familiars en una perspectiva comparativa.
Contacte: manuela.naldini@unito.itKrizia Nardini
Krizia Nardini
(Grassroot Networks, Barcelona)

Formada en Estudis de Filosofia i Gènere, és Candidata a Doctora en Antropologia a la Universitat Oberta de Catalunya. El seu projecte investiga les xarxes d’homes per la justícia de gènere a Itàlia i Espanya. Krizia és membre del Atgender: European Association for Gender Research, Education and Documentation i de MenEngage Europe. El 2015 es va incorporar a l’American Men’s Studies Association.
Contacte: KriziaNardiniTeresa Requena
Teresa Requena-Pelegrí
(Universitat de Barcelona)

La seva recerca se centra en els estudis de gènere, així com les anàlisis culturals i històriques de la literatura nord-americana. Ha publicat àmpliament sobre el teatre d’Estats Units (amb especial atenció a l’obra de Gertrude Stein), i la producció literària de Nathaniel Hawthorne i altres escriptors nord-americans del segle XIX. La seva investigació actual se centra en l’anàlisi de les masculinitats en la ficció contemporània nord-americana.
Contacte: teresa_requena@ub.eduIván Sambade
Iván Sambade
(Càtedra d’Estudis de Gènere, UVA, Palencia)

Doctor en Filosofia per la Universitat de Valladolid i Membre de la Càtedra d’Estudis de Gènere de la dita Universitat. Especialista en teoria de gènere i estudis de les masculinitats. Coordinador i professor en el Màster en Estudis de Gènere i Polítiques d’Igualtat de la UVA (2008-2012). Darrera publicació: “Sobre las contradicciones de la razón moderna y la constitución de la subjetividad masculina”, en Prisma Social, 13, 2014, pp. 787-851.
Contacte: ivansambade@gmail.comElli Scambor
Elli Scambor
(Institut Homes i Qüestions de Gènere, Graz, Austria)

Sociòloga. Professora d’Investigació de Gènere i Sociologia a diferents universitats de Graz. Directora d’Investigació a l’Institut de Recerca de Masculinitat i Estudis de Gènere (Enfocament: Recerca de Gènere i Estudis dels Homes en els camps de l’educació, el treball i la segregació , la cura i la distribució del treball, anàlisi organitzacional, prevenció de la violència i la resiliència). Coordinadora científica: The Role of Men in Gender Equality (2011-2012).
Contacte: scambore@genderforschung.at


 

Mark Simpson
Mark Simpson (Regne Unit)
> Conferència associada: De Metrosexual a spornosexual – Una Revolució Permanent i Espectacular
> Ponència: L’anal(itat) masculina dominant

Escriptor de Regne Unit, Mark Simpson és autor de diversos llibres, entre ells Male impersonators: Men Performing Masculinity and Metrosexy: a 21st Century Self-Love Story. En la dècada de 1990, va predir que el futur de la masculinitat era metrosexual. Les seves profecies van ser objecte de burla en aquesta època, però l’home amb amor a si mateix i conscient de la seva imatge que va identificar i anatomitzar íntimament, ha arribat a definir la masculinitat del segle XXI.
Contacte: marksimp@gmail.com


 

Anuncis