PRESENTACIÓ (2017)

Men in Movement, III
Descolonització de les masculinitats:
(Re)configuració de cossos, afectes i política

Conferència Internacional
16 i 17 de novembre de 2017
BARCELONA

El projecte Men in Movement va començar el 2015 amb la nostra primera conferència a Barcelona i es proposa interrogar les concepcions actuals de les masculinitats reunint investigadors d’avantguarda de diferents orígens i tradicions acadèmiques per tal de permetre el diàleg i construir xarxes estables de discussió sobre les masculinitats des d’una perspectiva crítica. Les conferències de Men in Movement donen llum a les formes en què canvien les pràctiques diàries dels homes, sobre com les tradicions i les imatges de la masculinitat circulen i són reinventades a través del nostre enfocament en el terreny de les masculinitats ‘alternatives’, les intimitats i els afectes, la política corporal i la política. Les conferències combinen la participació d’investigadors, professionals i activistas, tant de Barcelona com de l’estranger. Amb això, esperem conectar a investigadors amb persones que treballen en el camp de les masculinitats per tal de fer visible el nostre treball i fomentar la nostra activitat en xarxa sobre l’estudi de les masculinitats de tal manera que puguin derivar en projectes d’investigació conjunts sobre masculinitats transnacionals i justícia de gènere.

Seguint l’esperit del projecte, Men in movement III (MIM III) reunirà a especialistes en el camp de les masculinitats procedents de diferents entorns i contextos (universitat, activisme i elaboració de polítiques). Està estructurat en tres seminaris (veure programa complet) dedicats a temes candents relacionats amb les masculinitats.

El primer seminari, Masculinitats en trànsit, reunirà a experts i investigadors sobre masculinitats diaspòriques i migrants. El segon seminari, Afectes i intimitats mòbils, es dedicarà a discutir les configuracions reals (canvis i contradiccions) sobre els afectes i les intimitats masculines. El tercer seminari, Masculinitats, nació i política, analitzarà com els problemes de la masculinitat (i els problemes de gènere) es relacionen amb la política actual.

Els professors Abdessamad Dialmy (professor de Sociologia a la Universitat de Fes) i Mary Vincent (professora d’Història Europea Moderna i vicepresidenta i membre de la Royal Historical Society de la Universitat de Sheffield) obriran i tancaran respectivament la conferència amb sengles discursos magistrals.

El programa d’MIM III es completa amb dues taules rodones en les quals participaran activistes i professionals de diferents organitzacions europees que treballen sobre l’home i la justícia de gènere.

Anuncis