Fataneh Farahani

Fataneh Farahani
Fataneh Farahani (Universitat d’Estocolm)

Fataneh Farrani és professora d’Etnologia i membre de l’Acadèmia Wallenberg al departament d’Etnologia, Estudis de Gènere i Història de les Religions de la Universitat d’Estocolm. A través del projecte “Cartographies of Hospitality” (Cartografies de l’Hospitalitat), Farahani examina els aspectes polítics, filosòfics i culturals de l’hospitalitat (i l’hostilitat) en relació a la migració contemporània i a l’exili forçat.
Els interessos en la recerca i les experiències docents de la Dra. Farahani es basen en els estudis del gènere i les sexualitats, les teories postcolonials, la diàspora i el transnacionalisme, l’hospitalitat i l’hostilitat, els estudis crítics de la raça i la raça blanca, estudis de l’Orient Mitjà i Islam, estudis queer i de masculinitat, hospitalitat i migració, diverses metodologies d’investigació i processos de producció de coneixement.
Contact:  fataneh.farahani@etnologi.su.se

Masculinitats desplaçades i polítiques de la diferència en diferents espais diaspòrics

El meu treball es construeix sobre teories i metodologies culturals que busquen conceptualitzar les interseccions divergents i contingents dels discursos complexos a través dels quals les feminitats, les masculinitats i les sexualitats es construeixen en diferents contextos diaspòrics. Col·locant el gènere i la sexualitat en el focus de la meva atenció, em comprometo amb qüestions referents a l’alteritat, la subjectivitat, l’agència i la marginalitat en diferents contextos multiculturals occidentals.

En aquesta presentació, em centro principalment en la costrucció de masculinitats i sexualitats diaspòriques entre homes d’origen iranià nascuts a Sydney, Estocolm i Londres. A través de relats etnogràfics, examino com els valors normatius i les pràctiques socials al voltant de la masculinitat entren a la narrativa personal dels homes i com aquests articulen els valors culturals, socials i religiosos de la masculinitat i la sexualitat en les narracions de les seves experiències quotidianes en diferents contextos diaspòrics. Estudiant l’impacte de les visions orientalistes en la formació de les identitats dels homes iranians/de l’Orient Mitjà/musulmans en els contextos multiculturals contemporanis, pretenc explorar de quina manera els homes negocien la masculinitat i la sexualitat mentre s’enfronten a la varietat d’estereotips orientalistes. Un problema clau en relació als homes d’ascendència iraniana en diferents contextos occidentals és de quina manera són (re)presentats en comparació amb els homes occidentals (blancs). A més a més, analitzant com sorgeix la dicotomía entre “ells i nosaltres” en diferents habitants de les ciutats occidentals, estudiaré com aquests estereotips als que els homes s’enfronten diàriament s’utilitzen per a diferenciar els homes iranians dels homes occidentals “alliberats i a la recerca de la igualtat” en diferent contextos.

Anuncis