Mark Simpson

Mark Simpson
Mark Simpson (Regne Unit)

Mark Simpson és un escriptor i periodista radicat en el Regne Unit al que se li atribueix haver encunyat el terme “metrosexual” l’anyl 1994 i també la seva versió més hardcore de segona generació, el “spornosexual”, l’any 2014. És autor de diversos llibres, entre ells Male impersonators i Saint Morrissey.
Contacte: marksimp@gmail.com
Web: marksimpson.com

Corbyn: el “noi absolut” antiimperialista que fa melmelada

Durant la campanya de les eleccions general al Regne Unit d’aquest estiu, es va difondre un meme amb el cap del líder laborista Jeremy Corbyn superposat al cos nu del futbolista David Beckham. Va tenir gràcia perquè Corbyn té 68 anys, és famós perquè sempre va descurat, li falten dents i no va mai a la moda. Però també va ser cert perquè durant la campanya Corbyn es va fer tan popular i admirat com abans havia estat menyspreat, especialment pels joves. Argumento que ‘The Absolute Boy’, com el van anomenar, només mig en broma, representa una ‘nova’ masculinitat en la política britànica dominant: un home que lluita contra la guerra, que fa melmelada, que li agrada el futbol, ​​vegetarià i de veu suau que rebutja la política masclista, abusiva i “centrada en la seguretat” de la seva oponent femenina, la líder Tory Theresa May i també d’algunes feministes dins del seu propi partit. I com a resultat d’això, o potser malgrat això, va estar molt a prop de convertir-se en primer ministre.

També ho compararé amb la nova generació de líders masculins més visualment beckhamistes com Emmanuel Macron i Justin Trudeau.

Anuncis