Paco Abril

Paco Abril
Paco Abril (Universitat Oberta de Catalunya. UOC)

Paco Abril és doctor en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment és professor de Sociologia a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG).
Des de l’any 2000 ha participat en projectes d’investigació sobre masculinitats (Work Changes Gender; Fostering Caring Masculinities, Fatherhood and Masculinity). La seva tesi doctoral es va centrar en l’estudi dels pares espanyols dedicats a la cura dels fills. Ha publicat diversos articles i capítols de llibres sobre aquests temes (l’últim: Pares i Mares coresponsables, una utopia real; Couples ‘Transitions to Parenthood. Analysing Gender and Work in Europe).
El seu paper com a investigador i professor de gènere i masculinitats es combina amb el seu activisme en associacions d’homes i igualtat. Des de l’any 2009 és membre de la associació Homes Igualitaris- AHIGE Catalunya, on desenvolupa projectes i formació sobre gènere dirigits a homes i joves. En aquest sentit, ha publicat un llibre de metodologies per al treball de les masculinitats amb joves (Chicos y chicas en relación, ed. Icaria).
Contacte:  paakoabril@gmail.com

 

Anuncis